19 januari 2024 Meneer Zee

MENEER ZEE
www.meneerzee.be 

Sprookjes zijn uit de kluiten gewassen spreekwoorden. Grote, levende, dwalende zinspreuken. Zolang we ze vertellen, zwerven ze over de wereld, die ze beetje bij beetje, letter voor letter, veranderen. Sommige doen dromen, sommige doen haten. Let dus op wat je vertelt. Je woorden kunnen branden, maar ook genezen.

Deze uit de Vlaamse klei getrokken kunstenaar houdt van het worstelen met woorden, het zoeken van zinnen, terwijl hij ze vormt met zijn stem die stijgt en daalt en sluipt en slaat en streelt en af en toe een sprintje trekt.
Hij is altijd op zoek naar de beste verhalen die hij eerst uitkleedt en weer aankleedt met zijn eigen beelden en fantasieën.
Al meer dan tien jaar schuimt hij scholen en bibliotheken af met zijn vertellingen, al dan niet opgesmukt met muzikanten, kunstenaars of filosofen.
Hij kijkt per jaar meer dan tienduizend luisteraars in de ogen, in de kleinste parochiezaaltjes tot op de grote podia van de Vlaamse cultuurtempels.

Voor de pauze is het podium voor Vincent Wibier en Egbert van Foeken. Twee vertellers van eigen bodem, met verhalen die de grenzen van werkelijkheid en fantasie ver voorbij gaan.

Locatie: Hotel De Blauwe Pauw Hinthamereinde 13
Start: 20.00
Toegangsprijs: € 10