12 april 2024 Paul Groos

Paul Groos is classicus met de klassieke mythologie als specialisme: de oeroude verhalen van de Grieken en Romeinen.   Vanavond vertelt hij mythen, die vooral uit het werk van Ovidius komen, vanuit modern perspectief. Het Romeinse macho-sausje heeft hij eraf gehaald en zo blijven verhalen over die mild, met humor en zonder te problematiseren vertellen over gewone bijzondere mensen.
Meer info op www.tellusstorytelling.nl

‘In Zichzelf Veranderd’

Gewoon man, gewoon vrouw. Dat is lekker overzichtelijk, toch? Maar wat is dat: vrouw, man? En wat nou als die tweedeling niet op jou van toepassing is? Wat als je allebei bent? Of geen van beiden? Iets ertussenin? Of nu eens het een, dan weer het ander? Of als die tweedeling voor jou betekenisloos is? Wat betekent dat dan voor jou en voor de mensen om je heen? Veel vragen. Ik heb geen antwoorden, maar wel verhalen. Oude verhalen. Want praten over gender en geslacht doen we niet pas de laatste paar decennia, dat deden we duizenden jaren geleden ook al.

Voor de pauze vertellen Joost van Leeuwen en Simone Renzema Ierse verhalen. En Frans de Vette brengt een indringend verhaal van hoop tussen strijdende partijen.

Locatie: WayUp Consultans, Torenstraat 6a
Start: 20.00
Toegangsprijs: € 10, contante betaling