Vertellers

4 mei 2022 Herdenkingsdag met Gottfrid van Eck

Jaarlijks blijken er weer meer verhalen los te komen over de oorlog, toen en nu.
We geven graag de ruimte om die te vertellen op de vooravond van Bevrijdingsdag, opdat we ons herinneren.

In het programma voor de pauze hebben we vanavond twee mooie vertellers van de Vertelacademie: Raymond Den Boestert en Paul de Haas ism een zangeres!

Raymond vertelt ‘Die laatste nacht’
De oorlog is voorbij. Maar een jonge soldaat neemt de oorlog mee naar huis. Een verhaal over een vraag en het antwoord dat uiteindelijk als een haast vertrouwde gedaante verschijnt.

Paul de Haas vertelt ‘Kracht’
‘Kracht’ vertelt het verhaal over mijn grootouders, die tijdens de tweede wereldoorlog geconfronteerd werden met flinke tegenslagen. Hoe dat alles invloed had op hun gezin en hun omgeving. ‘Kracht’ vertelt het verhaal van de wederopbouw, jezelf bij elkaar rapen en weer verder gaan.
Dit alles met een muzikale ondersteuning door Lage Alt Marjan Holtrop.

Na de pauze vertelt Gottfrid van Eck een bijzondere oorlogsverhaal:
De Poppenspeler van Warschau
Warschau, september 1939. De Duitsers vallen Polen binnen en de Tweede Wereldoorlog begint. Mika Hernsteyn, een joodse tiener probeert te overleven in het getto van Warschau.  In een oude jas van zijn opa, vol met verborgen zakken, vindt hij enkele handpoppen.
Deze vertelvoorstelling is gebaseerd op de gelijknamige roman ‘De poppenspeler van Warschau’ van de Engels-Duitse schrijfster Eva Weaver. Zij gebruikte ware feiten en werkelijke personages als basis voor haar roman.

Hij begeleidt zichzelf op klarinet. Als geen ander beheerst hij dit instrument met weemoedige klezmermuziek.
www.wilde-eendproducties.nl 

De voorstelling start na de stille herdenking om 20.05
Onze vertelplek is wederom in het Mariapaviljoen in het voormalige oude GrootZiekengasthuis, Burgemeester Loeffplein 70, Den Bosch

Toegansprijs: € 10
Koffie en thee is verkrijgbaar bij de bar van het Mariapaviljoen
Reserveren is gewenst!

|