Vertellers

17 januari 2020 20.00 May Rooijakkers

In het vorige seizoen maakte May Rooijakkers in het voorprogramma veel indruk met een (klein) gedeelte uit haar nieuwste vertelvoorstelling.
Ze is dan ook uitgenodigd om de hele voorstelling te komen vertellen:

…En ik geef je een naam
gebaseerd op een tragedie uit de Griekse mythologie.

Het levensverhaal van Ismene,
de zus van Antigone

Duizenden jaren na haar dood begint ze te praten, ergens op een plek waar tijd niet meer telt. In de voorstelling horen we het verhaal van een vrouw die altijd in de schaduw heeft geleefd van haar heldhaftige en beroemde zus. Een vrouw die op zichzelf geen bestaansrecht denkt te hebben, omdat ze nooit iets groots of memorabels heeft gedaan. Een vrouw die zich schaamt voor wie ze was en hoe ze is. Helden zijn immers mensen die dingen dóen, niet mensen die dingen láten. Ondanks deze kijk op haar leven blijft ze in zichzelf geloven. Door een onverwachte gebeurtenis krijgt Ismene de kans een hardnekkig schuldgevoel te vereffenen.

De tekst van deze voorstelling is van Lot Vekemans, toneelschrijver en romancier, en is verschenen onder de titel Zus van. De regie is in handen van José Cruijsberg.
www.mayrooijakkers.com 

In het Voorprogramma hebben we de Verhaaljutters uitgenodigd; drie jonge, enthousiaste vertellers van het Vertelacademie: Sanne Kamphorst, Annelieke Dortant en Lars de Vocht. Hun vertelvoorstelling heet ‘Gestrand’
De Verhaaljutters zwerven de hele wereld over om de meest bijzondere verhalen te verzamelen. Tijdens deze voorstelling nemen ze je mee naar de kust van Griekenland. Daar spoelen al eeuwen lang de dromen van jonge helden aan. Jonge helden die zich stoutmoedig en dapper in het gevaar storten. Die zich verzeten tegen de wil van de goden. Die lange reizen afleggen en afgrijselijke monsters verslaan. Maar waarom? Wat motiveert jonge mensen om hun leven op het spel te zetten? Aan de kust van Griekenland zullen we samen het tijdloze verhaal onderzoeken van de jonge held.  

LOCATIE: We zijn te gast bij Gerda Zach,
Hertogjanstraat 12, Den Bosch
Toegansprijs: € 10 inclusief koffie, thee en een koekje
Reserveren is gewenst!

|