Vertellers

14 februari 2020 20.00 Nico van Lent

Onze gastverteller na de pauze is Nico van Lent en hij brengt vanavond twee verhalen:

–  De Onzichtbare Verzameling, naar een verhaal van Stefan Zweig.
Het verhaal speelt in Duitsland in de jaren 20, toen er een enorme inflatie was. Een kunsthandelaar gaat op bezoek bij een oude klant in de hoop van hem enige stukken terug te kunnen kopen zodat hij weer handel heeft. Hij ontdekt dat de oude verzamelaar blind geworden is. Hij doet nog een ontdekking die hem op de proef stelt.
Een verhaal over kunst en mededogen.

–  De Lappenjas
Een man wordt door zijn vrouw het huis uitgezet met de boodschap pas terug te komen wanneer hij genoeg geld heeft om het gezin uit de armoede te helpen. Een verhaal met een verrassende wending op het eind. Een verhaal over gebruik maken van je talenten en creativiteit.

Nico van Lent is in 2016 afgestudeerd aan de Vertelacademie.
“Tijdens het toneelspelen op de lagere school en op middelbare school ontdekte ik niet alleen het plezier van optreden, maar ontdekte ik ook de kracht van het gesproken woord. Woorden kunnen mensen aan het lachen maken, maar ook ontroeren. Ze kunnen mensen tot inzichten brengen of zichzelf juist vragen laten stellen. Door alles wat een goed verteld verhaal teweeg kan brengen mag je een verhaal gerust een geschenk noemen. Ik schenk de verhalen graag over u uit. Ik ben Verhalenschenker.
www.verhalenschenker.nl 

In het voorprogramma twee vertellers die beiden in 2021 hopen af te studeren op de Vertelacademie:

Het verhaal van Eelco van der Kooij gaat over een rusteloze wind die moe is van het dolen over de aarde. De wind wil niets liever dan een plek om tot rust te komen. Maar of hij die plek ook gaat vinden?

Voor het verhaal van Gerard Jellema gaan we naar een heel andere tijd en een heel andere plaats. Maar onze behoefte aan mededogen is universeel, door de tijden heen. Twee oude mannen, in een ziekenhuis in New York. Wat kan je aan het eind van je leven nog voor een ander doen?

Eelco van der Kooij is sinds 2016 actief als verteller. Tijdens zijn werk als leerkracht in het basisonderwijs werd hij gegrepen door de verbindende kracht van verhalen.
Met zijn Verhalenbus brengt hij verteltheater op locatie. Op scholen, festivals en hij werkt samen met verschillende musea.
Website Eelco: www.deverhalenbus.nl (under construction)

Gerard Jellema is sinds 2010 actief als verteller en stond aan de wieg van zowel Vertelkring Delft als ‘true stories’-project Delft Vertelt. Daarnaast heeft hij een eigen vertelpraktijk, vooral gericht op zijn specialiteit Japanse verhalen.
Website Gerard: www.eenverhaalvangerard.nl

LOCATIE:  We zijn welkom bij Joost en Ingrid Augusteijn
Hinthamereinde 78 A, Den Bosch
Toegansprijs: € 10 inclusief koffie, thee en een koekje
Reserveren is gewenst!

 

|